Wachter, wat is er van de dag? 

wachter

In december 2014 kwam mijn boek uit : 'Wachter, wat is er van de dag?' Over schaduwen, dubbelgangers en wachters op de drempel.

Een boek over bewustzijnsontwikkeling.

Ooit in een ver verleden, zijn we als mensheid wakker geworden uit een diepe slaap, zoals een pasgeborene langzaam wakker wordt uit een dromerig bewustzijn.

Paradijskinderen waren we…wijs, maar zonder ervaring. We daalden af en onze queeste van Licht door duister naar Licht nam een aanvang.

Waar staan we nu? Hoe laat is het aan de tijd?

Twee grootheden , Rudolf Steiner en Carl Gustav Jung hebben mij door hun niet aflatende wekroep tot zelfkennis, geïnspireerd tot het schrijven van dit boek. Beiden hebben benadrukt dat we burgers zijn van twee werelden, de wereld van het zichtbare en de wereld van het onzichtbare. Tussen deze werelden is er een drempel en op die drempel staat een wachter die de toegang tot de onzichtbare wereld verspert zolang men niet tot zelfkennis is gekomen.

Steiner schrijft in dit verband over het herkennen en omvormen van de 'dubbelganger', een 'wezen' dat ons hoger Ik verhult. En Jung spreekt over het bevrijden van 'de schaduw', die ons ware Zelf verborgen houdt. Het ontwikkelen van zelfkennis vraagt om eerlijkheid , openheid, standvastigheid en moed om het eigen duister onder ogen te zien. Eerst dan kan het licht verschijnen en de liefde zich een woning bouwen.

Steiner benoemt twee wachters op de drempel: 'De kleine wachter' en 'De grote Wachter'
Waarin verschillen ze? Hij laat de kleine wachter zeggen: 'Mijn spookgestalte is geweven uit uw eigen levensgrootboek'. Is de wachter dezelfde als de dubbelganger? Is het een engel? Ben ik het zelf?'

Euro 17,50
ISBN : 978 90 70376 88 8
NUR: 743

Direkt in de boekhandel of te bestellen bij:

Uitgeverij/vormgever Bert Post, Noorden:

Of per mail bij: Maathe Commerina Boot:

print deze pagina...

Maathe Commerina Boot 2009-2024